مقاله موتور برق

موتور برق بی صدا

silent gen

یکی از دغدغه ها، زمان انتخاب موتور برق، میزان صدای آن است و اغلب به دنبال یک موتور برق بی صدا میگردیم. حتی اگر اولویت خودمان نباشد، ممکن است در آینده همسایگان و افراد نزدیک به محل نصب، معترض شوند. اما از کجا بدانیم چه موتور برقی صدای کمتری دارد؟

ما با دلیل و منطق علمی به مقایسه موتور برق های سایلنت و نمونه های باز میپردازیم و هدف ما آگاهی شماست و نه ترغیب به خرید محصولی خاص.

همچنین میتوانید، مقاله راهنما خرید موتور برق را مطالعه کنید. تا با ویژگی های اصلی یک موتور برق خوب آشنا شوید.

موتور برق بی صدا (سایلنت):

اولین انتخاب برای داشتن یک موتور برق بی صدا یا کم صدا نمونه های سایلنت هستند. قیمت موتور برق های سایلنت به دلیل داشتن کنوپی (اتاقک) و سیستم اگزوز متفاوت، قیمت بالاتری نسبت به نمونه ی معمولی دارند همین کنوپی و سیستم اگزوز متفاوت موجب کاهش صدا تا ۳۰ درصد نسبت به مدلهای معمولی میشود.

به موتور برق های سایلنت کوچک، کیفی نیز گفته میشود. موتور برق های کیفی فقط بنزینی هستند، و موتور برق های دیزل سایلنت در توان های ۵ کیلووات به بالا هستند. (موتور برق های بنزینی سایلنت از ۱ تا ۲۰ کیلووات)

از طرفی موتور برق های سایلنت نیز به دو مدل سیم پیچ دار و اینورتر (بدون سیم پیچ) تقسم میشوند.

دو ویژگی اصلی موتور برق های اینورتر: 

  1. سبکتر از مدلهای دارای سیم پیچ هستند (تا ۵۰ درصد)
  2. نوسان برق خروجی در آنها نزدیک به صفر میباشد.

توجه داشته باشید: که موتور برق بی صدا صرفا یک اصطلاح است، و در واقعیت هیچ موتور برقی بی صدا نیست و همانطور که گفته شد، در این مدل از موتور برقها تا ۳۰ درصد از صدا (در فرکانسهای بالا) حذف میشود.

همچنین میتوانید، مقاله ۱۰ روش برای کاهش صدای موتور برق را مطالعه کنید. تا با ۱۰ راهکار جالب برای کاهش صدای موتور برق آشنا شوید.

 

انواع موتور برق های سایلنت:

  • بنزینی:
  1. دارای سیم پیچ
  2. اینورتر

همانطور که گفتیم، موتور برق های سایلنت بنزینی، به دو مدل سیم پیچ دار و اینورتر (بدون سیم پیچ) تقسم میشوند.

  • دیزل:
  1. خانگی
  2. نیمه صنعتی
  3. صنعتی
  4. نیروگاهی

در این نوع موتور برق های سایلنت که اصطلاحا دیزل ژنراتورهای سایلنت نامیده میشوند، روند صداگیری بسیار پیچیده تر از مدلهای غیر صنعتی است و گاها برای پایین نگه داشتن دمای موتور داخل کنوپی، یک یا چند رادیاتور، بیرون دستگاه و به صورت مجزا نصب میشود. (کولینگ تاور)

مهم: باید بدانیم برخی از موتوربرقهای سایلنت در ابتدا معمولی و باز بوده اند و در داخل کشور سایلنت شده اند که از نظر کاهش صدا و کیفیت کار با نمونه های فابریک اختلاف بسیار زیادی دارند.

قیمت موتور برق های بی صدا (سایلنت):

موتور برق های سایلنت به دلیل داشتن کنوپی (اتاقک) و سیستم اگزوز متفاوت، نسبت به نمونه ی معمولی دارند همین کنوپی و سیستم اگزوز متفاوت موجب کاهش صدا تا ۳۰ درصد نسبت به مدلهای معمولی میشود. اما همین دو عامل موجب افزایش قیمت این مدل میشود. حال ویژگی اینورتر را هم به این دو آپشن اضافه کنید تا با یک موتور برق کیفی، سبک، کم صدا، و بدون نوسان، و ابته گرانقیمت روبرو شوید.

البته تنوع و موجودی موتور برق های معمولی در بازار، بسیار بیشتر از نمونه های سایلنت هست. و افراد کمتری حاضر به خرید این نوع موتور برقها میشوند. دلیل این انتخاب را در ادامه به شما میگوییم.

 

کاربرد موتور برق های سایلنت:

همانطور که گفتیم کاربرد اصلی موتور برق های سایلنت استفاده در مواردی است که میزان صدا در محل نصب دستگاه، آزاردهنده باشد و منطقه مورد استفاده کاربری مسکونی یا تفریحی داشته باشد. در اینجور مواقع، از موتوربرقهای قابل حمل و غیر صنعتی استفاده میشود. اما در ابعاد بزرگتر و کاربری صنعتی و حتی نیروگاهی نیز از موتور برق های سایلنت و سوپر سایلنت یا به اصطلاح دیزل ژنراتورهای سایلنت، استفاده میشود.

تعمیر و نگداری موتور برق های سایلنت:

به دلیل وجود محفظه اطراف موتور و اجزاء دستگاه گردش هوا به خوبی مدلهای باز انجام نمیشود و ستگاه در دمای بالاتری کار میکند. همین مسئله باعث میشود اصطهلاک موتور برق های سایلنت نسبت به نمونه های باز بالاتر باشد. این مسئله بیشتر در استفاده های طولانی به صورت دائم (noun stop) نمایان میشود.

اغلب موتور برق های سایلنت بنزینی خصوصا نمونه های اینورتر مصارف کمپینگ و مسافرتی دارند، و برای کارکرد طولانی به صورت دائم، طراحی نشده اند. به همین خاطر در فواصل زمانی کوتاه تری نیاز به استراحت دارند. در غیر این صورت زودتر نیاز به تعمیر پیدا میکنند.

موتور برق های سایلنت برای تعمیر، محدودیت هایی نسبت به نمونه های معمولی دارند. برای اینکار یا باید کنوپی (محفظه دستگاه) کامل باز شود ( حتی برای تعمیرات جزئی) یا در غیر این صورت کار تعمیر در شرایط دسترسی محدود و به سختی انجام میشود.

در سویی دیگر موتور برق های معمولی یا باز، تنفس بهتری دارند، در دمای پایینتری کار میکنند و راحتتر تعمیر میشوند.

 

مزایا و معایب:

  • موتور برق سایلت:

مزایا: صدای تولیدی کمتر، سالمتر ماندن ظاهر موتور و تجهیزات داخل کنوپی

معایب: ابعاد بزرگتر، استهلاک بالاتر (بستگی به شرکت سازنده)، قیمت بالاتر، تعمیر و نگهداری محدودتر،

 

  • موتور برق معمولی (غیر سایلنت): 

مزایا: قیمت ارزانتر، تنوع بیشتر، کارکرد بهتر، استهلاک کمتر، تعمیر و نگهداری راحتتر

معایب: صدای تولیدی بیشتر، قرار داشتن در معرض آفتاب و رطوبت و عوامل محیطی

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *