مقاله موتور برق

موتور برق خانگی

house generator

راهنمای خرید موتور برق خانگی

شما به برق شبکه سراسری دسترسی دارید و خیلی ساده برق شهری را در خانه‌هایتان استفاده می‌کنید، به همین خاطر بعید است به فکر خرید یک موتور برق خانگی باشید! اما وقتی خانه‌ای در مناطق دورافتاده دارید و یا ویلا یا باغچه‌ای را برای تفرجگاه خودتان تدارک دیده‌اید که در حال حاضر به برق منطقه متصل نیست، قطعاً حضور موتور برق خانگی با معیارهای استاندارد و مناسب فضای باغ و خانه را نیاز دارید. در این ‌میان بهترین موتور برق خانگی برای تامین نیاز شما کدام است؟ آیا بهترین‌ها از معتبرترین برندها هستند؟ معیار مناسب برای ارزیابی فنی انواع موتور برق خانگی چیست؟

با سایت انجیکا هستید تا با هم نگاهی جامع اما مفید و مختصر برای ارزیابی انواع موتور برق خانگی داشته باشیم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا به یک کارشناس کاربلد برای پیدا کردن بهترین موتور برق خانگی تبدیل شوید.

موتور برق چیست؟ معیارهای خانگی آن کدام است؟

برای تأمین برق در فضای خانگی باید شناخت فنی مناسبی از انواع موتور برق خانگی داشته باشید. قاعدتاً تولید برق در حد ولتاژ استاندارد 220 ولت تک‌فاز وظیفه اصلی هر دستگاه موتور برق است. اما هر دستگاهی نمی‌تواند معیارهای کلیدی برای حضوری مفید و مؤثر در فضاهای خانگی را داشته باشد. در این میان به راهنمای خرید موتور برق خانگی برای تامین مناسب این ماشین کارآمد نیاز دارید.

موتور برق، دستگاه تولید برق با ابعاد کوچک است. این دستگاه از دو بخش فنی و الکتریکی تشکیل شده ‌است. بخش فنی یک موتور احتراق داخلی است که در گونه‌های موتور بنزینی، دیزلی و یا گازی طراحی می‌شود و در سمت دیگر از آلترناتور با سیم‌پیچ تولید جریان در تکمیل هر دستگاه موتور برق استفاده شده ‌است. موتور قدرت فنی لازم برای چرخش رتور در آلترناتور دستگاه را فراهم می‌کند تا با تکیه بر قدرت شار الکترومغناطیس نیروی برق تولید شود. البته در ادامه پنل الکترونیکی طراحی‌ شده است تا در نهایت یک سطح ولتاژ استاندارد تک‌فاز 220 ولت AC و یا 12 ولت DC در اختیار شما قرار بگیرد.

مقدار توان دهی موتور برق معیار اصلی برای ارزیابی کیفی و کاربردی آن است. اصولاً موتور برق‌ها را براساس توان با معیار کیلو وات (KW) دسته‌بندی می‌کنند. موتور برق‌های کم‌توان برای پوشش نیازهای مسافرتی و سیار هستند و موتور برق‌های توان بالا مخصوص فعالیت‌های صنعتی طراحی ‌شده اند. در حد میانی از این لیست بلند بالا، سری موتور برق‌های خانگی حضور دارند. برای ارزیابی بهترین موتور برق خانگی لازم است تا هر دستگاه مولد تولید برق را با معیار توان دهی و دیگر فاکتورها بررسی نمایید. این فاکتورها به ‌قرار زیر هستند.

 

مقدار توان مناسب مصرف خانگی

یک موتور برق خانگی باید بتواند توان الکتریکی کافی برای فعال کردن تمام تجهیزات متعارف در فضاهای خانگی را تأمین نماید. البته معیار برای تعریف تجهیزات متعارف خانگی متفاوت است. اما در کل هر محیط خانگی دارای سیستم سرمایشی، تلویزیون، یخچال، تجهیزات معمولی آشپزخانه، چند عدد روشنایی و… است.

از طرفی انتخاب یک موتور برق با توان مناسب موجب میشود از خرابی موتور برق به دلیل اورلود یا گرفتن بار، بیش از توان اسمی ژنراتور جلوگیری شود. این مسئله از اشتباهات رایج و یکی از ۱۰ علت خرابی موتور برق های خانگی می باشد.

پرفروش ترین موتور برق خانگی در رنج توان دهی 3 الی 4 کیلو وات هستند. مقدار توان ۳ کیلو وات حجم توان الکتریکی کافی برای فعال کردن تجهیزات متعارف خانگی است. اما گاهی خانه‌ی هدف دارای برخی تجهیزات تکمیلی است. مثلاً خانه در مناطق دورافتاده است و برای تأمین آب از یک کف‌کش استفاده می‌کند. کف‌کش های خانگی غالباً مدل‌های 0.5 و یا ۱ اسب هستند. در چنین شرایطی استفاده از موتور برق خانگی با ظرفیت در حدود ۴ کیلو وات مناسب‌تر است.

شما برای تأمین برق فضای خانگی خودتان می‌توانید هر نوع موتور برق با هر مقدار توان دهی تهیه کنید. اما قطعاً در توان‌های بالا مستلزم صرف هزینه‌ای مضاعف هستید. در عین ‌حال تهیه مولدها با توان کمتر، معیارهای مناسب برای راه‌اندازی تجهیزات خانگی را ندارد.

 

موتور برق خانگی با ابعاد مناسب

بهترین موتور برق خانگی جمع و جورترین آنها است. ابعاد این دستگاه باید آن‌چنان باشد که در محیط خانگی فضای زیادی را اشغال نکند. در عین ‌حال آن‌قدر سبک ‌وزن باشد که جابه‌جا کردن آن ساده باشد. موتور برق خانگی خوب در صندوق عقب خودروهای شخصی جا می‌شود.

 

متأسفانه برخی به اشتباه معیار کمجا بودن را با سبک طراحی موتور برق مسافرتی اشتباه می‌گیرند. اما معیار کمجا بودن در فضای خانگی متفاوت از فضای کمپینگ و گردشگری است. موتور برق خانگی در تیپ مولدهای نصب ثابت با ابعاد کوچک و قابلیت جابجایی ساده طراحی ‌شده است. به شکلی که بتوان آن را در فضایی محدود از محیط خانگی مستقر نمود. در این ‌میان عموم مدل‌های خانگی فاقد چرخ هستند. اما بهتر است مدل‌هایی را تهیه کنید که دسته‌دار باشند و یا دارای شاسی با طراحی شبیه به دسته مناسب حمل‌ و نقل ساده باشند.

تأمین سوخت برای موتور برق خانگی

انواع موتور برق خانگی در مدل‌های گازی، بنزینی و حتی دیزلی تهیه می‌شوند. هر کدام از این مدل‌ها در حد توان دهی ۳ الی ۴ کیلو وات قابلیت حضور در فضای خانگی را دارند. موتور برق بنزینی گونه‌ی متداولی است. زیرا تأمین سوخت بنزین ساده است. در عین ‌حال عملکرد این مولدهای بنزینی مطمئن است. موتور برق بنزینی برای خانه‌ها در مکان‌های دوردست و یا خانه باغ‌ها که فاقد گازکشی شهری هستند مناسب است. اما برای خانه‌ها که مجهز به سیستم گاز شهری هستند و یا دسترسی به گاز مایع ساده است، استفاده از انواع موتور برق خانگی گازسوز پیشنهاد می‌شود. در این ‌میان گونه‌های دوگانه سوز نیز حضور دارند که قابلیت استفاده از هر دو سوخت گاز و بنزین را دارند. قیمت موتور برق در مدل‌های دوگانه سوز بالاتر از نمونه‌های تک سوز است.

در ادامه مدل سومی نیز طراحی می‌شود که متکی بر سوخت گازوییل کار می‌کند. این مدل‌ها گران‌قیمت هستند؛ اما مقدار مصرف سوخت کمتری دارند. برای تأمین برق مکان‌های دورافتاده که ملزم به انبار کردن سوخت هستید، استفاده از مدل‌های دیزلی منطقی‌تر است. زیرا گازوییل درجه احتراق بالایی دارد و در ذخیره کردن آن بسیار مطمئن‌تر از بنزین که درجه احتراق پایینی دارد، می‌باشد.

انتخاب موتور برق از نوع بنزینی تأثیر مستقیم بر قیمت دستگاه می‌گذارد. قیمت انواع موتور برق گازی تا بنزینی و دیزلی گاهاً بسیار متفاوت می‌شود. در این ‌میان نوع متریال کار شده و جایگاه برند سازنده نیز تعیین‌ کننده است. این نکته را به یاد داشته باشید حتی در صورت داشتن یک موتور برق مرغوب و گرانقیمت باید با نحوه سرویس و نگهداری موتور برق خانگی آشنایی داشته باشید؛ تا دستگاه شما دچار خرابی های از پیش تعیین نشده نشود و مجبور به پرداخت هزینه های بالای تعمیرات نشوید. کارشناسان گروه انجیکا می توانند به شما برای خرید موتور برق با بهترین قیمت بازار مشاوره های تخصصی را ارائه نمایند.

روش راه‌اندازی موتور برق خانگی

انواع موتور برق خانگی در مدل‌های استارت دستی، برقی و حتی اتوماتیک طراحی و تولید می‌شوند. انتخاب نوع سیستم راه‌اندازی بستگی به سلیقه تا نیاز شما دارد. معمولاً نمونه‌های هندلی پرفروش ترین موتور برق خانگی هستند. زیرا قیمت آنها کمتر است. طراحی ساده‌ای دارند و در کل مناسب فعالیت در فضاهای خانگی می‌باشند.

در عین ‌حال عموم برندها نیز انواع مدل‌های کم‌توان که حجم موتور کمی دارند را با همین الگوی استارت دستی طراحی می‌کنند. اما اگر بخواهید روش راه‌اندازی ساده‌تری را تجربه کنید، انواع موتور برق خانگی (در رنج توان بالای 3 کیلووات) استارت الکتریکی گزینه‌ی مناسب‌تری است. تمام پروسه راه‌اندازی این مدل‌ها با فشردن یک کلید استارت انجام می‌شود. هر چند لازم است تا در محل استقرار موتور برق برای تنظیمات پس ‌از راه‌اندازی حاضر باشید.

نمونه حرفه‌ای‌تری با روش استارت اتوماتیک نیز طراحی‌ شده است. این نمونه‌ها را معمولاً با پسوند ATS معرفی می‌کنند و قابلیت استفاده در سیستم‌های برق اضطراری را دارند. عملکرد این مدل‌ها راه‌اندازی اتوماتیک است. به این ترتیب که هر موتور برق استارت اتوماتیک یک تابلوی برق استارت امر جنسی دارد که با قطع برق شبکه سراسری با الگوی کار خودکار، در مدت‌ زمانی کوتاه موتور برق را روشن می‌کند. این نمونه‌ها قیمت بالاتری دارند و در کل مناسب فعالیت‌های حساس به شرط وجود برق شبکه سراسری می‌باشند. در مناطق دورافتاده که فاقد برق هستند، دیگر دلیلی برای حضور این نمونه‌های استارت اتوماتیک وجود ندارد.

توجه داشته باشید، در صورتی که نحوه راه اندازی موتور برق خانگی را بدانید و با راه اندازی اولیه موتور برق خانگی آشنا باشید در همان ابتدا عمر دستگاه خود را افزایش میدهید.

موتور برق خانگی مجهز به سیستم AVR

وجود سیستم تنظیم و تثبیت اتوماتیک سطح ولتاژ AVR در طراحی پنل توزیع برق انواع موتور برق خانگی الزامی است. در گذشته موتور برق‌ها فاقد چنین سیستمی بودند و شما پس ‌از استارت زنی باید مدت زمانی را صرف تنظیم دستی سطح ولتاژ می‌کردید. اما حالا این سیستم بخش ثابتی در طراحی انواع موتور برق خانگی شده ‌است.

سیستم AVR وظیفه دارد تا پس ‌از راه‌اندازی مقدار سطح ولتاژ خروجی دستگاه را کاملاً اتوماتیک شده در سطح ولتاژ ۲۲۰ ولت AC تنظیم نماید. در عین ‌حال نسبت ‌به تلرانس بار مصرفی در حین کار دستگاه حساس است و هر گونه تغییرات سطح ولتاژ را مدیریت می‌کند. عموم موتور برق‌های طراحی ‌شده از برندهای صاحب سبک دارای این سیستم هستند. لذا توصیه می‌شود تا در هنگام ارزیابی مولدهای سطح بازار از خرید نمونه‌ها که فاقد چنین سیستمی هستند، صرف ‌نظر کنید. در عین ‌حال سرعت پاسخ‌گویی AVR فاکتوری کلیدی است که غالباً بهترین‌های بازار محصول معتبرترین برندها صاحب سیستم AVR با سرعت پاسخ‌گویی مناسب هستند.

آلترناتور تمام مس و راندمان تولید برق مناسب

طراحی سیم‌پیچ از نکات کلیدی در ارزیابی سطح کیفی و کارایی انواع موتور برق خانگی است. مقدار راندمان تولید برق در چگونگی طراحی آلترناتور تعیین می‌شود. چرا که تمام توان مکانیکی موتور قرار است از طریق شار مغناطیسی تولید شده در رتور متحرک سیم‌پیچ آلترناتور تبدیل به توان الکتریکی مناسب شود. آلترناتور تمام مس از معیارهای کلیدی برای ارزیابی بهترین موتور برق خانگی از هر برندی است.

طراحی پنل یا تابلوی کنترل در موتور برق خانگی

هر دستگاه موتور برق دارای یک پنل کنترل است که مجموعه المان‌های کنترل دستگاه، سیگنال‌های اطلاعاتی از وضعیت کار دستگاه و همچنین خروجی های برق AC و DC بر روی آن تعبیه شده ‌است. معمولاً طراحی ساده، توان کم و عملکرد نه‌ چندان حساس موتور برق خانگی آن‌چنان است که در طراحی پنل دستگاه از المان‌های ساده‌ای استفاده شده ‌است. اما به هر شکل این پنل باید دارای گیج نشان ‌دهنده سطح ولتاژ باشد. نمونه‌های خوش ‌ساخت بازار از گیج های الکترونیکی استفاده می‌کنند. اما در نمونه‌های کلاسیک‌تر از گیج های مکانیکی عقربه‌ای استفاده ‌شده است. سنسور تشخیص سطح روغن، کلیدهای تنظیم دستی سطح ولتاژ، خروجی با پریز بارانی برق AC و… از دیگر قابلیت‌های مهم در طراحی پنل کنترل هر دستگاه موتور برق خانگی است.

تولید صدای کم، معیار مهم در انواع موتور برق خانگی

بهترین موتور برق خانگی، کم‌صدا ترین آنها است. البته این معیار شامل درجه‌بندی‌های متنوعی است. گاهی لازم است تا موتور برق در محیط خانگی مستقر باشد. در چنین شرایطی حضور موتور برق خانگی بی صدا الزامی است. اما اگر می‌توانیم محل استقرار دستگاه را در فضایی خارج از محیط خانگی، مثلاً در انباری و یا گوشه‌ای از فضای باغ و باغچه نصب کنیم، المان بی صدا بودن معیار چندان تأثیرگذاری نخواهد شد.

تولید صدای انواع موتور برق خانگی بستگی به حجم موتور و قدرت کیلو وات دستگاه دارد. هر اندازه توان دهی موتور برق بالاتر باشد، قاعدتاً تولید صدای بالاتری دارد. نمونه‌های معمولی در حد توان ۳ کیلو واتی غالباً با مقدار تولید صدای ۶۰ الی ۷۰ دسی‌بل طراحی می‌شوند. در این ‌میان اگر نسبت ‌به کم‌صدا بودن موتور برق حساس هستید، می‌توانید نمونه‌های اینورتری را تهیه کنید. عموم مدل‌های موتور برق خانگی بی صدا نمونه‌های اینورتری هستند که در طراحی آنها از تکنولوژی صدا خفه‌کن و دیگر روش‌های کاهش صدا استفاده ‌شده است. عموماً قیمت موتور برق بی صدا در مدل‌های اینورتری بالاتر از نمونه‌های معمولی است که تماماً بستگی به طراحی و الگوی ساخت برند سازنده دارد.

تا اینجای مقاله همراه با مطرح کردن معیارهای کلیدی به تحلیل جامعی از مشخصات فنی برجسته و الزامی برای خرید بهترین موتور برق خانگی پرداخته‌ایم. اما آیا حالا می‌توانیم یک مدل موتور برق خانگی مناسب را تهیه کنیم؟ لازم است بدانید که تمامی این اطلاعات دورنمای فنی برای تهیه بهترین موتور برق خانگی است. اما برای وارد شدن به جزئیات عملی لازم است تا اطلاعات تکمیلی دیگری نیز داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *