تفاوت کفکش 12 ولت با پمپ گازوئیل کش 12 ولت
عملکرد کلی:
پمپهای کفکش 12 ولت و پمپهای گازوییل کش 12 ولت هر دو با ولتاژ پایین (12 ولت) کار میکنند و قابل حمل هستند، اما به دلیل تفاوت در نوع کاربرد و ساختارشان، ویژگیها و عملکرد متفاوتی دارند. در اینجا به بررسی تفاوتهای اصلی این دو نوع پمپ میپردازیم:
1. کاربرد
- کفکش 12 ولت: این پمپها برای پمپاژ آب یا مایعات مشابه آب طراحی شدهاند. از آنها برای تخلیه ، استخرها، حوضچهها، آبهای بارانی، و چاههای کم عمق استفاده میشود.
- پمپ گازوییل کش 12 ولت: این پمپها به طور خاص برای انتقال سوختهای دیزلی، مانند گازوییل و نفت سفید، طراحی شدهاند. استفاده از این پمپها بیشتر در سوخترسانی به ماشینآلات، کشتیها، کامیونها و تجهیزات صنعتی مرسوم است.
2. نوع مایع قابل پمپاژ
- کفکش 12 ولت: معمولاً برای پمپاژ آب یا مایعاتی با ویسکوزیته کم (غلظت پایین) و بدون ذرات معلق طراحی شدهاند. از کفکش برای مایعات شفاف یا با میزان آلودگی کم استفاده میشود.
- پمپ گازوییل کش 12 ولت: این پمپها برای جابجایی سوختهای دیزلی که دارای ویسکوزیته بیشتر (غلیظتر از آب) و خصوصیات شیمیایی متفاوت هستند، طراحی شدهاند. این پمپها توانایی کار با مایعات نفتی و اشتعالزا را دارند.
نکته:
اگر بخواهیم بصورت کلی تفاوت کفکش 12ولت با پمپ گازوئیل کش 12ولت را توضیح دهیم، این است که کفکش 12 ولت باید داخل آب شناور شود و برای جابه جایی آب تمیز است ولی گازوئیل کش برای جابجا کردن سوخت از مخازن است و مستغرق نیست؛ پس برای جابجا کردن سوخت از کفکش 12ولت نمی توانید استفاده کنید.
3. جنس و مواد سازنده
- کفکش: بدنه و قطعات داخلی کفکشها معمولاً از موادی ساخته شدهاند که در برابر آب و خوردگی مقاوم هستند، مانند پلاستیک مقاوم یا استیل ضد زنگ. این مواد برای تحمل تماس با آب و رطوبت طراحی شدهاند.
- پمپ گازوییل کش: برای پمپاژ سوخت، این پمپها از مواد مقاوم به سوختهای نفتی و حلالها ساخته میشوند. معمولاً بدنه و قطعات داخلی این پمپها از موادی مانند آلومینیوم، فولاد یا پلاستیکهای مقاوم به مواد شیمیایی تولید میشوند تا در تماس با سوختها دچار خوردگی یا تغییر شکل نشوند.
4. ساختار داخلی و نوع موتور
- کفکش: کفکشها معمولاً از موتورهای ساده و پروانههایی تشکیل شدهاند که برای جابجایی آب طراحی شدهاند. سرعت و قدرت این پمپها برای تخلیه مایعات سبک مانند آب ساخته شده اند.
- پمپ گازوییل کش: موتور و ساختار داخلی پمپهای گازوییل کش برای انتقال مایعات چسبناکتر و سنگینتر از آب، مانند گازوییل، طراحی شدهاند. این پمپها دارای موتورهای قویتر و معمولاً سیستمهایی برای جلوگیری از احتراق یا آسیب ناشی از جرقه یا فشار بیش از حد هستند.
5. ایمنی
– کفکش 12 ولت: چون کفکشها برای پمپاژ آب و مایعات غیر مشتعل طراحی شدهاند، نیاز به رعایت استانداردهای ایمنی خاصی برای مواد قابل اشتعال ندارند. فقط باید به عدم کارکرد خشک و جلوگیری از آسیبهای ناشی از عدم وجود آب توجه شود.
– پمپ گازوییل کش 12 ولت: این پمپها باید دارای استانداردهای ایمنی ویژهای باشند تا از خطرات ناشی از احتراق سوختها جلوگیری کنند. معمولاً این پمپها ضد انفجار یا ضد جرقه ساخته میشوند تا در زمان پمپاژ گازوییل یا نفت سفید، ایمنی استفادهکننده تضمین شود.
6. قدرت و توان
– کفکش: این کفکشها معمولاً دارای توان و سرعت پمپاژ کمتری هستند و برای استفادههای روزمره و خانگی مناسباند. توان پمپاژ در این نوع کفکشها معمولاً محدود و پرتاب کمتری دارند.
– پمپ گازوییل کش: این پمپها با توان بیشتر و سرعت بالاتر طراحی شدهاند تا بتوانند سوخت را با حجم و سرعت بیشتری انتقال دهند. این ویژگی بهویژه در مواقعی که نیاز به پمپاژ سریع و انتقال سوخت به مخازن بزرگتری است، اهمیت دارد.
7. ابعاد و حملونقل
- کفکش 12 ولت: کفکشها به دلیل استفاده از ولتاژ پایین و قابلیت حمل آسان، اغلب کوچک و سبک هستند و بهراحتی قابل جابجایی هستند.
- پمپ گازوییل کش 12 ولت: پمپهای گازوییل کش نیز به دلیل قابلیت حمل و ولتاژ پایین، بهراحتی جابجا میشوند، اما به دلیل قدرت بالاتر ممکن است سنگینتر و بزرگتر از کفکشها باشند.
نتیجهگیری
پمپهای کفکش 12 ولت و پمپهای گازوییل کش 12 ولت هر کدام برای کاربریهای خاصی طراحی شدهاند. **کفکش** برای پمپاژ آب و مایعات سبک و **پمپ گازوییل کش** برای جابجایی سوختهای نفت سفید و دیزلی مناسب هستند. این تنها یکی از مهمترین تفاوت کفکش 12 ولت با پمپ گازوئیل کش 12 ولت است؛ پس در انتخاب بین این دو نوع پمپ، باید به نوع مایعی که قصد پمپاژ آن را دارید، و نیازهای خاص محیطی توجه کنید.
- برای مشاوره و اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق شماره های زیر با ما در ارتباط باشید:
- 021-33921876
- 021-33921584
- 021-33118095
- آدرس اینستا گرام:
- https://www.instagram.com/engika.co