مقاله کولتیواتور

کولتیواتور چهار چرخ یا مینی تراکتور چیست؟

عکس مینی تراکتور

کاربرد مینی تراکتور یا کولتیواتور ۴ چرخ:

خاک‌ورزی از سنگین‌ترین عملیات‌های کشاورزی است که همه‌ ساله قبل ‌از آغاز هر کاری باید در نهایت کیفیت و دقت انجام پذیرد. برای آماده‌سازی خاک باغچه‌های کوچک خانگی با چالش بزرگی مواجه نیستید. اما وقتی با ابعاد بزرگ یک زمین تمام ‌عیار زراعی مواجه می‌شوید، خاک‌ورزی تبدیل به فعالیتی پیچیده و کاملاً حرفه‌ای خواهد شد. انواع تیلر مخصوص زمین‌های کوچک و انواع تراکتور برای خاک‌ورزی مزارع بزرگ طراحی ‌شده‌اند. اما مینی تراکتورها (کولتیواتور چهار چرخ) ایده جالبی هستند که با قیمت تیلرها اما کارایی تراکتورها طراحی و تولید می‌شوند.

مینی تراکتور ها یا همان تیلر چهار چرخ ایده ارتقای فنی انواع تیلر کولتیواتور هستند. کولتیواتور چهار چرخ با قابلیت جابجایی کامل، استقرار ساده و تعادل خوب طراحی ‌شده است تا عملاً بتواند کارایی کامل یک تراکتور در زمین‌های زراعی را داشته باشد.

تفاوت کولتیواتور و تیلر چهار چرخ:

مینی تراکتور های مورد بحث ما، الگوی چهار چرخ شده انواع تیلر کولتیواتور است. کولتیواتور مهمترین ماشین خاک‌ورزی در سطح زمین‌های کوچک می‌باشد. این ماشین‌های توانمند موتوری شده دارای دو عدد چرخ بزرگ هستند که مناسب جابه‌جایی آنها در زمین‌های خاکی، گل‌آلود و کوچک زراعی می‌باشد. تیلر چهار چرخ با هدف توسعه کاربردی این ماشین‌های دو چرخ طراحی‌ شده‌اند. تیلر چهارچرخ روش تولید کارخانه‌ای نیست؛ بلکه ایده‌ای کارگاهی است که با استفاده از ابزارهای مناسب و روش‌های مهندسی شده برای ارتقای تیلرهای کلاسیک ابداع شده ‌است. قیمت تیلر چهار چرخ نیز کاملا وابسته به هنرمندی کارگاه تخصصی برای تجهیز آن دارد.

کولتیواتور چهارچرخ قدرت مانور شما در عملیات‌های متنوع خاک‌ورزی را ارتقا می‌بخشد. این تیلرها سرعت عملیات آماده‌سازی زمین تا حمل بار در سطح مزارع را بهینه‌تر می‌سازند. حضور چنین تیلرهایی می‌تواند تأثیری مثبت در کیفیت فعالیت‌های زراعتی شما باشد. برای خرید و یا اطلاع از قیمت مینی تراکتور می‌توانید از خدمات تخصصی و فنی و مهندسی سایت انجیکا استفاده کنید. انجیکا مجری مستقیم عرضه انواع ماشین‌آلات باغبانی و کشاورزی است. این سایت بهترین مینی تراکتور سطح بازار را با قیمت مناسب و کاملاً رقابتی عرضه می‌نماید.

تیلر کولتیواتور چیست؟

برای داشتن درک صحیح از نحوه کار تیلر چهارچرخ یا مینی تراکتور میبایست کمی راجع کولتیواتور ها بدانیم؛ کولتیواتور ماشین خاک‌ورزی در سطح زمین‌های کوچک زراعی است. این دستگاه دارای موتوری قدرتمند از نوع بنزینی و یا دیزلی است. دارای شاسی دو چرخ است که قابلیت اتصال به انواع ابزارهای خاک‌ورزی را دارد. از انواع تیلر کولتیواتور برای عملیات‌های متنوع مانند شخم زنی، سله کشی، هم زدن خاک، هوادهی خاک و حتی راه‌اندازی پمپ آب‌ها، نهرکنی، دروی محصولات و… استفاده می‌کنند. برخی از این تیلرها همراه چرخ‌های بزرگ قدرت جابه‌جایی در زمین‌های گل‌آلود را دارند و مناسب آماده‌سازی زمین‌های شالیکاری می‌باشند. در مدل‌های قدرتمند انواع تیلر کولتیواتور نیز برای حمل بار و کشیدن گاری استفاده می‌شود. الگوی طراحی این دستگاه در قیمت تیلر چهار چرخ تاثیر گذار است.

تفاوت کولتیواتور و تراکتور:

تیلر کولتیواتور ماشین کوچک شده از انواع تراکتور است. کولتیواتورها هرگز قدرت تراکتورها را ندارند. اما می‌توانند در سطح زمین‌های کوچک به مانند یک تراکتور کامل و قدرتمند ظاهر شوند. در عین ‌حال به‌ مراتب از تراکتورها ارزان‌تر هستند. قدرت مانور و جابجایی بهتری دارند و باعث جابه‌جایی خاک در ابعاد کوچک نمی‌شوند. خلاصه آنکه تیلرها مخصوص کار در زمین‌های کوچک طراحی ‌شده‌اند. قیمت تیلر چهار چرخ خیلی کمتر از تراکتور می‌باشد. لذا تهیه انواع تیلر کولتیواتور بسیار اقتصادی‌تر از خرید یک تراکتور بزرگ و پرهزینه است.

معایب تیلر کولتیواتور دو چرخ:

بدون تردید انواع تیلر از کارآمدترین ماشین‌های باغبانی و زراعی هستند. خاک‌ورزی بدون این ماشین‌های دو چرخ کوچک سخت و جان‌فرسا می‌شود. اما به ‌سادگی نمی‌توانیم از کنار محدودیت‌های طراحی انواع تیلر عبور کنیم. بزرگترین محدودیت در طراحی دو چرخ این تیلرها است.

طراحی با دو چرخ به ‌جای خود الگوی ایده‌آلی است. مثلاً در سطح آماده‌سازی زمین‌های شالیکاری اصلاً نمی‌توانیم با تراکتورهای چهار چرخ کار کنیم. زیرا در چنین زمین‌هایی نیاز به قدرت مانور زیاد، جابجایی ساده با دامنه دور کوتاه داریم. از طرفی باید صاحب دستگاهی سبک باشیم که در گل‌ولای حجیم زمین‌های شالی گیر نکند. تیلرهای دو چرخ به ‌خوبی از پس این کارها برمی‌آیند. اما در بسیاری دیگر از زمین‌های زراعی طراحی دو چرخ محدودیتی بزرگ می‌باشد. اول آنکه کشاوز در تمام مدت عملیات خاک‌ورزی، پیاده به ‌دنبال دستگاه حرکت می‌کند که قطعاً در خاک‌ورزی زمین‌های بزرگ باعث خستگی آنها خواهد شد. از طرفی حفظ تعادل حین کار با تیلرهای دو چرخ اندکی سخت است. در عین ‌حال خطر گیر کردن دو چرخ و عدم حرکت تیلر زیاد است.

اول ایمنی بعد زراعت !

از سویی دیگر حرکت اپراتور یا کشاورز به دنبال دستگاه خود فارغ از خستگی که قبلا اشاره شد یکی از مهمترین عامل خطر و ایجاد مصدومیت برای کاربران بوده بخصوص زمانی که دستگاه روی حالت دنده عقب قرار دارد اپراتور به پشت سر خود احاطه نداشته و کنترل دستگاه بسیار سخت میشود و در صورتی که فضا کم باشد یا مانعی در پشت سر قرار داشته باشد، تیغه های چرخان کولتیواتور های دو چرخ میتوانند برای پاهای فرد بسیار خطر آفرین باشند.

این در حالیست که در مینی تراکتور ها کاربر سوار بر آن بوده که علاوه بر سهولت کار و آیجاد آسایش، امنیت و ایمنی در اولویت کار قرار میگیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *